Zoeken in deze blog

zondag 31 oktober 2010

motivatie 3-runner
door Yana Cristiaens & Jore Vanmeenen
Design:
Futuristisch concept: Hoewel de driewieler niets nieuws is, wilden we het gebruik er van toch eens opfrissen door 2 wielen vooraan en 1 wiel achteraan te plaatsen. Het Futuristische word hier bereikt door veel van de vooraf ingestelde waarden van de klassieke auto overboord te gooien : geen 4 maar 3 wielen, plaats voor 1 persoon, de ingang is tegelijkertijd ook de voorruit, de voorruit is ook geen traditionele rechthoek maar een gebogen en open ruit die het volledige panorama weergeeft.
Voor de positie van de led-lichtjes is vooraan rekening gehouden met de buigingen van de omhulling en de buiten lijn van de ruit. Achterin gaan de lichtjes volledig in de achterste punt van de buitenkant, het zijn er ook 2 maar aangezien er maar 1 wiel is, vonden we het gepast om ook de lichtjes samen te voegen. De omhulling zal ook van doorzichtig pet-fles zijn, zodat men alle draden en elektrische componenten zal kunnen zien.
Materialen:
de onderlaag zal bestaan uit een plat gemaakt conserveblik met een laag karton erop. het conserven gedeelte dient voor stevigheid, maar omdat het ook lichtjes geleidend is, nemen we geen risico en zorgen we voor een kartonnen bovenlaag. wat naar ons weten niet bepaald een geleider is van elektriciteit.
Bij de keuze van de wielen lag de focus vooral op deksels die voldeden aan de grote norm die we hadden vastgesteld bij de eerste verhouding in ons ontwerp. Dit leidde tot 2 mogelijkheden: deksel van grote melkflessen of deksels van appelmoespotten.
Het achterwiel zal bestaan uit de samenvoeging van 2 van de voorenste wielen. waardoor dat er voor het achterste gebruik word gemaakt van 2 deksels.
Voor de voorruit gaan we een donkere pet fles gebruiken, om het een geblindeerde ruit te maken. om het aan de doorzichtige pet fles te bevestigen word nog over nagedacht.



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.