Zoeken in deze blog

woensdag 3 november 2010




Karim en Latoya

project 53

  1. Kever
Wij hebben gekozen om een kever te maken. Wij vinden de vorm heel mooi en authentiek.
We hebben het ons ook niet gemakkelijk gemaakt met de talrijke ronde vormen in de auto.
De ronde vormen worden op bepaalde plaatsen weggelaten. Zo worden de rondingen rond de wielen weggelaten en wordt het zijvlak een volledig plat vlak.





  1. Nummer 53

Om een extra touch te geven aan het ontwerp willen we het nummer 53 in ons PMD-auto stoppen. Als we denken aan kever denken we aan Herbie. Daarom leek het ons fijn om een link te leggen.








  1. Porsche

Tijdens onze zoektocht zijn we erop gekomen dat de originele kever eigenlijk ontworpen is door Ferdinand Porsche. Omdat we denken dat niet veel mensen dit weten leek et ons leuk om er ook een link naar te leggen met ons ontwerp. Zo denken mensen misschien van: ‘waarom staat daar nu Porsche op ?’ Zo kunnen zo ook iets bijleren bij het zien van ons ontwerp.


  1. Materiaalgebruik

Tijdens de brainstorming hebben we blikjes Fanta gespaard. We hebben bewust gekozen voor 1 soort blikjes om er zo toch een eenheid in te maken. Eerst hadden we gedacht om een oranje kever te maken maar bij nader inzien zal ik de binnenkant nemen van de Fanta-blikjes. Zo wordt het een grijze kever en breng ik met witte letters porsche op aan. En de link naar Herbie!
Omdat het typisch is aan een kever dat de lichten zo groot zijn willen we van de lipjes aan blikjes lampen maken.
Het is ook de bedoeling om tijden het maken van autootje nog eventueel op ideeën te komen en het ontwerp te evolueren.

  1. Elektrisch schema



GEGEVEN SPANNING IS 9V



  1. Conclusie:
Het is een leuke autootje met heel wat vervormingen en stylen. Het is een uitdaging om wat te maken dat het ingewikkeld is van vorm maar toch leuk als eind product. We hebben een paar aanpassingen gedaan aan de originele vorm. Zoals: grote wielen zoals in de tijd van hitler, klein vleugeltjes, Velgen met een foto van herbie,…








  1. Tekening afgewerkt voorstel:






KEUZE OPDRACHT : EEN KEVER

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.