Zoeken in deze blog

vrijdag 31 december 2010

Brainstorm

Eerst en vooral hebben we gekeken welke soorten instrumenten er bestaan en daarna hebben we voor de makkelijkste en meest logische oplossing gekozen namelijk slaginstrumenten.
We hebben voor slaginstrumenten gekozen omdat dit het makkelijkst realiseerbaar is (knikkers laten vallen, slagstok aandrijven,...)



Na verschillende opties te hebben overwogen hebben we besloten om voor het "ponskaart-systeem met vallende knikkers" te gaan onwille van het feit dat er met dit systeem een mogelijkheid bestaat om verschillende ponskaarten te maken en er dus mogelijkheid is om verschillende melodieën af te spelen. Het systeem met de ponskaart leek ons ook het leukste en het uitdagendste.
Met dit systeem wordt de ponskaart naar boven getrokken door middel van een hefboom, telkens er een gat zit in de ponskaart zal er een knikker door dat gat vallen. Dus in principe wordt er een melodie gecreërd door de volgorde van de vallende knikkers te bepalen.
De gewichten bedroegen de gewichten van de knikkers en het benodigd gewicht om de ponskaart op de juiste snelheid naar boven te trekken. Voor het hefboomgewicht hebben we gekozen voor water omdat water makkelijk te doseren is. Om het geluid te genereren hebben we gekozen voor stukken van een stalen balk van 2 x 3 cm waarvan de lengte varieert naargelang de toonhoogte. Om geen ongewenst geluid te krijgen van de knikkers nadat die op de stalen balken gevallen zijn gingen we rondom de balken een geluidsdempende mousse plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.