Zoeken in deze blog

woensdag 22 december 2010

L2 - Het Drankorgel - Fase 6 : Eindresultaat

Tijdens de montage van het instrument, zijn we op een origineel idee qua afwerking gekomen waardoor onze oorspronkelijke naam 'ViVALdi' niet meer echt van toepassing is. Onze nieuwe naam is uiteindelijk 'Het Drankorgel' geworden.

Het geheel hebben we op danige manier ingekleed zodat het ganse instrument lijkt op een abdij. De reden hiervoor is niet ver te zoeken:

Om de abdij te maken, hebben we uit twee grote stukken gehard karton zes rechthoeken gehaald om de opstaande zijden te maken: drie volle en drie open muren.
De reden voor de open muren is vooral om het instrument in zijn werking te kunnen zien. De volle muren hebben we bijgevolg een glasraam gegeven om het idee van de abdij nog extra te benadrukken, alsook om de kale muren weg te werken.



Bovenop de zijden hebben we een achthoek geplaatst die zorgvuldig werd berekend, waarop het hoekige dak werd geplaatst:



We waren oorspronkelijk nog van plan het waterbassin ook in te kleden met een passend dak, maar dit hebben we toch maar niet gedaan aangezien dit stuk niet echt deel uitmaakt van ons instrument zelf. Het bassin dient enkel om het water op te vangen, zodat we de dag van de presentatie de kuisvrouw niet moeten lastigvallen:



Tot slot nog enkele afbeeldingen en filmpjes van het uiteindelijke resultaat:


Opmerking: in dit filmpje is het instrument minder goed afgestemd dan op de presentatie zelf, we wilden vooral nog even aantonen dat de geproduceerde klank van goede kwaliteit is.








Groep
Kenny Verstraete
Joachim Samyn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.