Zoeken in deze blog

vrijdag 24 december 2010

L2 - Het Drankorgel - Fase 7 : Conclusie

Een interessante uitdaging aan deze opdracht was de noodzaak onze creativiteit te gebruiken om bepaalde objecten op een originele manier te gebruiken, om zodoende het gewenste resultaat te bereiken.


Dit resulteerde ondermeer in een windmolentje uit een wetenschapssetje als waterrad, een boorkop als muziekinstrument, een vuilniszakbandje als K'Nex bevestigingselement, ...


Hieruit leerden we dat het niet steeds nodig is om zwaar te investeren in dure materialen, een beetje creativiteit kan wonderen doen.


We hebben bijgevolg ook geleerd dat het soms geen kwaad kan om met wat 'eenvoudiger' materialen te werken. In onze constructie hadden we 2 onderdelen die zeer precies moesten worden gemaakt, zijnde het waterrad en de overbrenging / het tandwielsysteem. Door deze in K'Nex uit te voeren, konden we binnen een aanvaardbare tijd meerdere proefmodellen maken, waardoor we heel wat praktijkervaring hebben kunnen opdoen over deze twee systemen. Hadden we deze telkens in hout moeten maken, zouden we er niet in geslaagd zijn ons model telkens te verbeteren. Nu konden we dit wel, en bijgevolg hadden we een resultaat waarvan we met 100% zekerheid een werkende demonstratie konden geven, waardoor we met een gerust hart als eerste wilden presenteren.









Groep
Joachim Samyn
Kenny Verstraete

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.