Zoeken in deze blog

donderdag 23 december 2010

Eindresultaat

Beebop







Eindresultaat


Conclusie:




Dit is ons eindresultaat van ons muziekinstrument.





We zijn er heel tevreden over. De samenwerking is heel goed verlopen.







We hebben drie keer opnieuw moeten beginnen. Dit komt omdat ons mechanisme heel precies in elkaar moet zitten vooraleer het werkt. De eerste keer was het nog een beetje zoeken. De tweede keer dachten we dat we het hadden maar er was nog teveel speling tussen de blokjes met de stokjes aan. Waardoor de stokjes niet mooi op de xylofoon sloegen met conslusie dat we geen mooi geluid hadden. En de derde keer hebben we dat tip-top in orde gestoken waardoor we mooi het melodietje konden beluisteren. maar we zijn tevreden over het resultaat.







Er zijn ook negatieve punten waar we uit geleerd hebben. Ook al was de planning al beter dan bij de opdracht van het PMD autootje toch konden we sommige werken, delen van het instrument eenvoudiger hebben uitgewerkt met hetzelfde resultaat. Dus we zullen bij de volgende opdracht misschien eerst eens doordenken in plaats van onmiddelijk te doen wat we in onze gedachten hebben. Dan worden er misschien minder nutteloze uren gewerkt. Maar al doende leert men natuurlijk. Ook ging de klank misschien nog mooier klinken als we tussen de mouse en de klankplaatjes nog een rubberen plaatjes hadden gestopt.



Beeldmateriaal Eindresultaat






Omdat we acht noten hebben, hebben we 8 rijen gemaakt met haatjes over de volledige diameter van de houten cilinder. Zo konden we met korte stokjes de gewenste toon bepalen en volgens het opgaveblad eventueel een andere melodie spelen. Op het uiteinde van de blokjes ervoor (met roze stokjes) hangen kleine uiteinden waar de houten stokjes op slaan waardoor het roze stukje omhoogslaat en zo terug neervalt op de xylofoon en dan wordt de gewenste toon gespeelt.



De xylofoon hebben we op een beetje schuim gelegd zodat we de klank van de xylofoon zouden behouden. Als de xylofoon op het hout was vast gevezen geweest dan verloren we de klank van de xylofoon.



De houten cilinder wordt aangedreven door een tandwiel. We zijn geïnspireerd op de werking van een jojo. Die jojo wordt doormiddel van een gewicht (potje zout van in totaal 250 gram) op draaien gebracht. Het was de bedoeling dat we dat potje in water zouden laten zakken om het gewicht af te remmen. Maar hiervoor hebben we jamemrgenoeg geen tijd meer gehad. Het was toch een helse zoeking om het gepaste gewicht te vinden waardoor het tandwiel op de juiste snelheid zakte.





teamleden: Seline Vansteenkiste & Latoya Kerselaers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.