Zoeken in deze blog

zaterdag 25 december 2010

Fase 4



Fase 4 : Uitvoering

De klankkast is klaar en gewillig voor gebruik, nu komt het er nog op neer ons mechanisme erop te bevestigen en kijken wat voor obstakels er nog moeten overwonnen worden. Deze bleken nogal geneigd om op te duiken.

De as komt op een bepaalde hoogte te liggen boven de snaar. Deze hebben we bekomen om te kijken waar de plectrum de snaar nog genoeg raakte om geluid te maken, maar ook weinig genoeg om door te kunnen draaien. Wanneer we dit wisten, hebben we een verhoog gemaakt met pdf plankjes (het zelfde waar ons klankkast uit bestaat),door een gat in het middelste stuk te plaatsen kon de as op een positie blijven naar ons keuze.

Daarna hebben we ons knex achterstelling geplaatst zodat de as evenwijdig zou lopen met de snaar en er ook zo weinig mogelijk wrijving zou plaats vinden op de steunde plaatsen van de as.
Hier is ook wat tijd ingekropen en bleek een verrassend obstakel.

We zijn aangekomen bij de test-fase!

test 1: De lepels nemen niet genoeg volume op, waar door er geen voldoende kracht word gezet op de plectrum en deze blijft staan. We merken wel op dat hij vlot draait als de plectrum wat minder snaar aanraakt, dus is het gewoon noodzakelijk dat het niet rapper draait, maar dat er meer kracht wordt gezet op de snaar. Hoe? Door de lepels te verbreden vangen ze meer op en gaat de zwaarte kracht zorgen dat het rad in beweging blijft, waardoor we klank kunnen produceren, ongeacht de hoogte van snaar tegenover de plectrum.

test 2 : We hebben de lepels verbreed door er een tweede aan te hangen, dit bleek nog altijd niet voldoende en we begonnen ons zorgen te maken of het concept wel nog slaagkansen had, dit was tenslotte al idee vier of vijf en tijd zat dus niet meer gunstig gezind.

test 3 : vergroten door wat meer naar de buiten kant te gaan, en niet benutte ruimte in ons voordeel te dwingen! Dit door middel van plaatmateriaal te plooien en een grotere opvang ruimtes te geven aan ons rad. Dit blijk wel te werken maar niet zo soepel, er werd veel verlies van zout vastgesteld!

test 4 : door alles met wat plak lint te omslaan als het waar, bleek het te werken! De opvang ruimtes bleken nu voldoende groot genoeg om veel zout in op te slaan en mevr. Zwaartekracht deed de rest! opluchting alom en nu was enkel nog een afwerking in onze opwachting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.