Zoeken in deze blog

zondag 12 december 2010

L1 Busymobiel







Hierna zijn we gaan kijken naar een deftige overbrenging. Dit was geen gemakkelijke zaak. Omdat we beiden niet echt geschikt materiaal hadden, zijn we eens gaan rondvragen. Uiteindelijk vonden we 2 knextandwielen van verschillende grootte. Omdat onze motor al redelijk traag draaide, hebben we het grootste tandwiel op onze motoras gestoken en het kleinste op de wielas. Dit was onze grootste fout. Hierdoor verliest de motor zijn kracht omdat de toeren omhoog gaan. Uiteindelijk zorgde dit dat ons autootje helaas niet reed met de volle carrosserie. Maar als we de bovenkant ervan haalde, had het motortje net wel genoeg kracht. Het gewicht deed er dus ook toe.  


  


Omdat we een knex staafje op de motoras gemonteerd hadden, had dit redelijk wat slag. Dit hebben we weggewerkt door een blokje kunststof voor de motor te monteren en de as hierdoor te laten lopen. De boring in het blokje was net groot genoeg dat de as vlot kon draaien, zonder slag weliswaar.


Als wielen hebben we gekozen voor de deksels van chocopotten. Dit waren de deksels met de grootste diameter dat we konden vinden. Deze grote diameter hadden we nodig zodat onze onderkant niet met de grond sleepte.
  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.