Zoeken in deze blog

dinsdag 14 december 2010

MacFlow 06 Conclusies

Welke lessen hebben we uit deze opdracht geleerd?

Ten eerste leerden we dat solderen een precisiewerk is waarbij de hoeveelheid soldeersel beperkt moet blijven. Ook merkten we dat goed materiaal reeds de helft van het werk is.

We leerden ook dat breekbare of zwakke materialen kunnen verwerkt en vervormd worden naar sterkte materialen. Hoewel PMD op zich verreweg geen stevigheid bied kan het combineren van verschillende onderdelen leiden tot een solide geheel. We hebben als gevolg dus geleerd dat beperkingen overwonnen kunnen worden door logisch nadenken.

Ten derde hebben we ondervonden dat overbrengingen waarbij precisiewerk gepaard gaat achteraf niet meer mag aangepast worden. Heb je een werkend mechanisme? Blijf er dan af! Probeer geen aanpassingen meer te doen tenzij dit zeker tot een verbetering zal leiden.

En als laatste punt leerden we dat bij een groepsopdracht als deze een goede planning vereist is. Beter te vroeg te beginnen dan op het eind je te moeten haasten. We hebben te laat aan het mechanisme van de auto begonnen waardoor het op het eind, eenmaal ons mechanisme het had begeven, we geen tijd noch energie over hadden om dit te veranderen. Dit vonden we zeer jammer en bijgevolg zal dat ons de komende oprachten niet meer overkomen.




Joachim Samyn & Kevin Ceuterick, 1IPO2

1 opmerking:

  1. Goede neerslag van de ontwerpweg die jullie volgden. Spijtig dat het op het eind niet meer werkte zoals gewenst.

    auto : B
    verslag A

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.