Zoeken in deze blog

maandag 20 december 2010

Fase 2: Keuze

We hebben uiteindelijk gekozen voor het gitaarconcept, wat wel leuk leek aangezien we dit beiden spelen.

Geluid

Als basis voor ons instrument hebben we gekozen voor een éénsnarige gitaar. De ene snaar stelt ons in staat alle nodige noten te spelen. De klank zal versterkt worden door een klankkast.

Aandrijving

Het is belangrijk dat je voor de aandrijving van je instument een goede continue stroom van energie hebt. Daarom kozen we al snel om ons gewicht van een kilo om te zetten naar een product, een grondstof met dezelfde massa, die niet uit 1 stuk bestond. En de continue stroom in gedachte houdende kwamen we bij de ideeën water en zand. We hebben voor zand gekozen omdat dit beter handelbaar is, dwz. minder waarschijnlijk om in het rond te vliegen, dan water. En aangezien we alles zelf willen maken, en dit waarschijnlijk allemaal uit hout, was water geen goed idee. Daarbij komt dat het idee van een 'waterrad' ons meer cliché leek dan een 'zandrad'. We gebruiken dus een zandrad als aandrijving die via een as in rechtstreekse verbinding staan met het plectrum. Deze draait door de beweging van het zandrad ook rond en tikt continu de snaar aan.

We kregen ook de tip om mss eens te denken over de automatisering van het spelen van de noten maar daar hebben wij nog geen oplossing voor gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.