Zoeken in deze blog

zaterdag 4 december 2010

Frankencar





Zo dit zijn de foto's van onze 'Frankencar'. Wat meteen opvalt aan de auto is dat de schakelaars vanboven uitsteken, wat onze bewuste bedoeling is. Van daar de naam Frankencar afgeleidt van Frankenstein. Pieter en ik hebben ons wat mispakt aan de tijd die we kregen, we hebben alles te lang laten liggen, alhoewel we toch regelmatig afspraken om eraan te werken. Dan hebben we ook ingezien dat veel van onze ideeën niet konden uitgewerkt worden en we dus ons aan de basics gehouden hebben. Pieter nam vooral het uiterlijk van het auto'tje voor zijn rekening en ik het innerlijk. Maar uiteindelijk is het een combinatie geworden en werd alles gewoon teamwork.
Het auto'tje rijdt en alles werkt naar believen, maar de motor is niet krachtig genoeg om het schakelsysteem in te schakelen. Hierbij is toch wat manuele hulp nodig. Doch zijn uitermate blij met het resultaat.
We vooral veel tijd verloren met het elektrisch schema. Vooral met de keuze van de schakelaars, hierbij hebben we toch wat miskopen gedaan. Dan heb ik de huidige schakelaars, die er nu op zitten, nog moeten aanpassen. Er zat een lichtje in wat er voor zorgde dat de schakelaar niet kon werken op de manier dat wij wouden. We hebben als bedrading gekozen voor draden met krokodillenklemmen omdat deze zeer gemakkelijk te bevestigen en terug los te koppelen zijn en omdat deze toch de 'Franken-look' bevorderde. Ik heb een lange tijd zitten sukkelen met het probleem maar langs een kant reed en niet naar de andere kant. Dan heb ik mijn 'domme' fout, net op het laatste nippertje ingezien. De bedrading licht veranderd en het werkte! Alles is dan eigenlijk vlot verlopen.
Pieter Dauwe & Michel Ducaté

1 opmerking:

  1. Goede analyse en brainstorm, maar dan verwaterd het verslag wat. De wagen zelf was een zoektocht maar het resultaat is best goed.

    verslag B
    wagen B

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.