Zoeken in deze blog

woensdag 22 december 2010

L2 - Het Drankorgel - Fase 5 : Constructie & Assemblage

1. Het Geheel

Een filmpje van het werkende instrument:





2. Waterrad

Het waterrad drijft via een overbrenging het rad met de tikkende boorkop aan.





Vooraleer we tot dit waterrad zijn gekomen, hebben we gebruik gemaakt van een rad dat we gekocht hebben in Dreamland uit een set van een weerstation. Het heeft goed zijn dienst bewezen om de testen uit te voeren, maar we hebben het uiteindelijk toch vervangen door een rad gemaakt uit Kne'X elementen omgeven met plakband om de gaten te bedekken.

Dit vooral door het feit dat het eerste rad slechts drie schoepen heeft, die bovendien veel te groot zijn om het rad vlot in beweging te brengen. De schoepen worden in principe eerst gevuld vooraleer ze draaien, terwijl het de bedoeling was dat ze snel het instrument moesten in beweging zetten.

3. Tikkende boorkop

Om het geluid te produceren, gingen we eerst gebruik maken van een lepel om de flessen aan te tikken. Dit had echter niet genoeg vering, waardoor we andere opties moesten overwegen. Toen hebben we, a.d.h.v. kleine spandraadjes voor de elasticiteit, een klein boorkopje vastgemaakt om zo de zeven flessen aan te tikken:







4. Constructie

Aangezien het voor ons belangrijker was dat het instrument naar behoren werkte, en niet zozeer dat het volledig in hout werd vervaardigd zoals de meesten, hebben we gekozen om gebruik te maken van Kne'X. Het lijkt een eenvoudige oplossing, maar dit valt echter niet te onderschatten!

Uren zijn we bezig geweest om de perfect vloeiend draaiende, en bovendien sterke constructie uit te dokteren, tot we bij het huidige resultaat zijn uitgekomen:










Groep
Joachim Samyn
Kenny Verstraete





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.