Zoeken in deze blog

maandag 20 december 2010

Fase 1: brainstorm

In deze fase hebben we veel verschillende oplossingen voor de opdracht gevonden.. Aan inspiratie was er alleszinds geen gebrek. Toch werd het moeilijk om een goede oplossing te kiezen want weinig van onze ideeën bleken realistisch te zijn.




Als eerste concept dachten we onmiddelijk aan flessen gevuld met water. We wilden geen imitatie maken van een bestaand instrument. Dus kwamen we met het idee om via een ventilator lucht in flessen te blazen en zo de gevraagde klanken te bekomen. Dit was niet mogelijk, omdat je verrassend veel lucht nodig hebt om dat te doen.

Als tweede concept hebben we verder gebouwd aan ons eerste idee en dachten we dat het beter zou zijn de flessen aan te tikken. Maar omdat wij 7 verschillende noten hebben die jammer genoeg niet in 2 dezelfde melodieën herhaald worden hadden we 14 flessen nodig, en dat leek ons niet mogelijk.

Als derde concept besloten we om het over een andere boeg te gooien.. omdat de doelstelling om zelf een nieuw instrument te maken niet lukte hebben we ons geconcentreerd op welke intrumenten er bruikbaar zouden zijn. We kozen tenslotten de xylofoon. Dit was een slaginstrument.. De enige soort bruikbare instrumenten voor deze opdracht. Maar dit vonden we achteraf gezien niet origineel genoeg.

Als vierde concept zochten we naar een ander instrument, een instrument die wij beide beheersen, een gitaar. Dit was wel doenbaar, want een snaar geeft voldoende klank en is makkelijk te stemmen. Dit concept was wel het enige dat bespeeld moest worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.