Zoeken in deze blog

woensdag 15 december 2010

L2 Spinning Box












Fysica opdracht 2 :

Muziekautomaat op kinetische energie.

Spinning Box door : Kevin Verreijt & Giles Duinslaeger.

Het automatisch laten bespelen van een stuk partituur van Pop Corn - Hot Butter.



Brainstorm :

Tijdens de brainstorm kwamen we tot 3 voorstellen.

Het 1e voorstel :

Het eerste voorstel was een systeem waarbij een bak knikkers boven trommels op n ronde schijf hing. Door middel van het vallend gewicht zou in de bak met knikkers een rad gaan draaien waardoor er 1 voor 1 een knikker zou gaan vallen. Vervolgens zouden we het rad draaien waardoor een knikker op verschillende trommels terecht kon komen. Al snel zagen we dat meer mensen met knikkers wilde gaan werken dus stapte we daar vanaf.


Het 2e voorstel :

Dit was een ronddraaiende cilinder met pinnen erop. Aan de voorkant van de liggende cilinder kwam een balk met 5 latjes. Elk latje had een bolletje en ruste op een trommeltje van verschillende afmetingen. Als het pinnetje bij een latje aankwam duwde die het latje omhoog, zodra de cilinder verder draaide werd het latje weer “losgelaten” en viel het latje op de bijhorende trommel.

Ook dit viel af doordat er al veel pvc buizen systemen werden gebruikt.


Het 3e voorstel :

Dit was wederom een cilinder met pinnetjes alleen nu wilde we een stuk origineler zijn dan de rest en ook wat meer werken met materiaal dat niet vaak gebruikt wordt voor klanken, Vaak denk je aan snaren of trommels die klanken kunnen produceren, maar wij wilden het eens proberen met metaal. Er bestaan al precies zo’n systemen alleen wij wilde het toch zelf eens proberen te maken.

Het systeem werkt als volgt, een cilinder draait door ons vallend gewicht ( snelheid verminderd door tandwielen ) met pinnen eraan die tegen verschillende lengtes van metaal latjes aankomen waardoor er hopelijk verschillende klanken worden geproduceerd.

Dit is ons gekozen ontwerp.

Volgorde van noten getekend alsof het op de cilinder zou zijn.


Onze volgende stappen zijn onderzoeken naar hoe het principe werkt, hoe we het in elkaar gaan steken en wat voor materiaal we gaan gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.