Zoeken in deze blog

zondag 12 december 2010

Dit is ons elektrisch schema in al zijn geuren en kleuren.

Bevindingen in uitvoering:

- Onze motor zuipt energie, waar door alle vooraf berekende weerstanden overbodig werden doordat, wnnr er geen belasting op de motor zat kregen de led lichtjes net genoeg om te branden. Wat resulteerde dat met belasting alle energie naar de motor ging, en we gewoon een kleine flits zagen en dan niets meer.

- Onze weerstand om de 3-runner in achterwaarts traject te doen gaan was voldoende, je zag duidelijk een verschil in snelheid tussen voorwaarts en achterwaarts .

- Aan de Led-lichtjes kon je zijn wat de doorgeef-richting was door een afsnijding aan de onderste ronding, toen we dit bemerkten werd ons probleem van niet functionerende lichtjes met een zucht van de baan.

- soldeerbout versus vinger : soldeerbout wint... iedere keer!

- We hebben ons schakel systeem om van vooruit naar achteruit kunnen bekomen met 1 schakelaar. dit staat ook verduidelijkt in ons elektrisch schema.

- elektrische schema's zijn verwarrend, zeker in uitvoering...

Conclusie : alles werkte in theorie en zonder belasting op de motor. de eerste paar weken gingen zeer traag door de soep van het elektrisch schema die we niet helder zagen. maar in het eind waren we goed op tijd klaar met een waardig autootje, met een mooie vorm en functionaliteit.

Yana & Jore "3-runner"

1 opmerking:

  1. mooi design, jullie waren creatief met PMD.

    verslaggeving B
    wagentje B

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.